Vesivahingon kuivaus

Yhteydenotto
X Sulje

Ota yhteyttä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Vesivahingon kuivaus

Vesivahingon sattuessa kuivaus on suoritettava mahdollisimman nopeasti ja huolellisesti heti vahingon syntymisen jälkeen, jotta vältyttäisiin isommilta ongelmilta myöhemmin. Parhaassa tapauksessa vesivahinkoa päästään kuivaamaan jopa samana päivänä, jolloin lisävahinkoja ei välttämättä synny eikä rakenteita mahdollisesti jouduta purkamaan tai uusimaan ollenkaan. 

Sen takia nopea reagointi vesivahinkoon säästääkin sekä aikaa että rahaa. Niin pienen kuin isommankin kosteusvaurion kuivaukseen on syytä hankkia osaava asiantuntija. RKM Groupilta löytyy kokeneita tekijöitä, joilta vesivahingon kuivaus tapahtuu nopeasti ja tehokkaasti.

Kosteuskartoitus selvittää vahingon laajuuden

Ennen kuin kosteus- tai vesivahinkoa päästään kuivaamaan, asiantuntijamme tekevät kohteessa kosteuskartoituksen. Kartoitusvaiheessa paikannetaan vahingon syy ja selvitetään, miten laajasti rakennuksen eri osat ovat kastuneet. 

Kosteuskartoitukseen sisältyvät kosteuden mittaukset ja rakenteiden kosteuden selvittäminen. Nämä tehdään vesivahingon tai epäillyn kosteusvaurion laajuuden määrittämiseksi. Kosteusmittaukset vaativat erityistä osaamista, joten siinä kannattaa ehdottomasti luottaa kokeneeseen ammattilaiseen. 

Rakenteiden kuivaus

Kun kosteuskartoitus on tehty, tuomme paikan päälle kuivauslaitteet ja aloitamme käytännön toimenpiteet kosteusvaurion kuivaamiseksi. Esimerkiksi rakennuskuivain on tässä yhteydessä varsin kätevä työkalu: se puhaltaa lämmintä ilmaa kostuneisiin rakenteisiin ja pienentää samalla kosteusmääriä sekä rakenteissa että ympäröivässä tilassa. 

Vesivahingon kuivauksen edetessä kosteusmääriä tarkkaillaan aktiivisesti, kunnes rakenteet ovat riittävän kuivia eikä esimerkiksi homekasvuston riskiä ole enää olemassa. Vesivahingon kuivausaika vaihtelee tavallisesti 2-10 viikon välillä, riippuen vahingon laajuudesta.

Vesivahingon kuivaamisen lisäksi RKM Group vahinkosaneerauspalveluita. Lue lisää täältä. Jos kosteus- tai vesivahinko sattui, me autamme – ota oitis yhteyttä!

Ota yhteyttä

Lomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
palsta-1